Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Onze Tips voor de Beste

Buxus Verzorging

Hier onder vindt u een overzicht van de pagina's die alle informatie bevatten die u nodig heeft om uw Buxus in TOP-conditie te houden. Allereerst geven we een advies met betrekking tot algemeen Buxusonderhoud, verderop gaan we dieper in op het herkennen van de verschillen tussen onder andere de Buxusrups en de Buxusschimmel en vervolgens leggen we uit hoe u deze problemen eenvoudig onder controle kunt houden.

Algemeen Buxusonderhoud

De Buxus is een mooie, groenblijvende, veelzijdige plant. Een mooie Buxushaag of enkele strak gesnoeide Buxusvormen geven uw tuin een prachtige en exclusieve uitstraling. Om ervoor te zorgen dat uw Buxus continu in topconditie blijft heeft de plant wel wat verzorging nodig.

Eerste Hulp bij Buxusproblemen

Als uw Buxus er minder fraai bij staat dan u gewend bent kan dit meerdere oorzaken hebben. Allereerst is het erg belangrijk om te achterhalen wat er precies aan de hand is, er kunnen namelijk verschillende dingen aan de hand zijn waarvan de symptomen erg op elkaar kunnen lijken.

Buxusrups Onder Controle Houden

De Buxusrups kan een hardnekkig probleem zijn. Hij kan uw planten flink toetakelen als hij zij gang kan gaan. Gelukkig is de Buxusrups vrij eenvoudig onder controle te houden.

Buxus Gezond en Weerbaar Houden

TOPBUXUS heeft, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, middels jarenlang wetenschappelijk testen op haar eigen Buxuskwekerij een strategie ontwikkeld waarmee Buxusplanten eenvoudig sterk en gezond te houden zijn.