Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

De TOPBUXUS Strategie voor het Verkrijgen van

Sterke en Gezonde Buxus

TOPBUXUS heeft, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, middels jarenlang wetenschappelijk testen op haar eigen Buxuskwekerij een strategie ontwikkeld waarmee Buxus eenvoudig sterk en gezond te houden is. Deze strategie bestaat uit 2 belangrijke factoren:

- De Buxus sterker en weerbaarder maken
- Het creëren van een hygiënische omgeving rondom de Buxus

Sterke en Gezonde Buxus in 2 Stappen

Een hygiënische omgeving creëren

Door het aanbrengen van een laag TOPBUXUS Carpet onder en rondom uw Buxus creëert u een schone omgeving rondom de planten. Deze mulchlaag zorgt ervoor dat er in natte perioden geen plassen blijven staan. Door zijn zachte structuur voorkomt TOPBUXUS Carpet ook dat er opspattend regenwater terug de plant in komt.

Maandelijks behandelen met TOPBUXUS Health-Mix

Wanneer u hiernaast ook nog maandelijks van maart tot november TOPBUXUS Health-Mix gebruikt blijft uw Buxus sterk en gezond.
TOPBUXUS Health-Mix is een bladmeststof die uw planten sterker een weerbaarder tegen ziekten en plagen maakt.

Pro tip: Probeer, bij het bewateren van uw Buxus, het blad van de planten droog te houden. Langdurig vochtige bladeren, vooral in combinatie met zomerse temperaturen, zorgen voor een ongezond klimaat voor uw Buxus. De dichte structuur van Buxus zorgt ervoor dat het blad niet snel droogt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant, bijvoorbeeld door gebruik van druppelslangen.

Repareren van een

Kale Plekken in uw Buxus

Met behulp van bovenstaand stappenplan kunt u uw Buxus gezond en sterk houden, en zodoende voorkomen dat er kale plekken in uw Buxus komen.

Mochten er toch één of meerdere kale plekken in uw Buxus ontstaan zijn, dan kunt u de dode takken uit de planten wegknippen. U kunt controleren of er nog leven in een takje zit door even met uw nagel de bast weg te krabben, als het twijgje van binnen nog groen is dan is deze nog niet dood en kan deze nog herstellen. Is het takje vanbinnen niet meer groen dan kan het weggeknipt worden om zo ruimte te maken voor de gezonde takjes. Na het wegknippen van de kale plekken zullen de planten na verloop van tijd weer dichtgroeien.

Hierna kunt u het stappenplan voor sterke en gezonde Buxus volgen, zodat uw planten er voortaan altijd prachtig bijstaan.