Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Over Ons

Hoe is TOPBUXUS begonnen?

In 1987 besloten Adrie van Dun en zijn vader Janus, eigenaren van een familiebedrijf in de boomkwekerij sector, zich volledig te richten op het opkweken en verhandelen van Buxus.
Onder de merknaam TOPBUXUS werd er begonnen met het planten van 30.000 bewortelde Buxus Sempervirens stekken. Tot en met 2011 hebben we in totaal ongeveer 12.000.000 Buxus planten opgekweekt op 50ha in Strijbeek, Nederland.

Waar gaan al deze planten heen?

Hoofdzakelijk naar grote planten import- en exportbedrijven en Retail tuincentra-ketens.

Hoe werd er onderzoek gedaan?

De kennis van succesvolle kweek-oplossingen werd vergaard door voortdurend te blijven testen.
In 2000 werd TOPBUXUS gevraagd om veld testen uit te voeren in opdracht van de overheid.
De zoektocht werd gestart om bodemverbeteraars te vinden die de algehele weerstand van Buxus verbeteren en om de strijd aan te gaan met Buxusschimmel. We begonnen de analyse van de voedingsopname van Buxus en de werking van organische en minerale meststoffen. Op dat moment gebruikten we de losse componenten van HEALTH-MIX in combinatie met traditionele fungiciden in de kwekerij.

Buxusschimmel

In 2008 begon Buxusschimmel een negatieve impact te krijgen op de Buxuswereld. Dit was de trigger voor ons om een product te ontwikkelen voor de consument. In samenwerking met de Universiteit van Wageningen werden er talloze experimenten uitgevoerd om de optimale dosering van de verschillende componenten en de benodigde behandelfrequentie te bepalen. De optimale balans van de verschillende componenten werd uiteindelijk gevonden en werd gepresenteerd in de vorm van een bruistablet. De componenten hebben een desinfecterende werking, tevens verzachten ze het water waardoor de plant de componenten gemakkelijker op kan nemen. De laboratoriumtesten werden uitgevoerd onder de ideale omstandigheden voor schimmels: een warme, gesloten omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het resultaat liet zien dat gedurende het “schimmel-seizoen” van mei-november één enkele behandeling per maand voldoende is. In Juli 2011 werd de HEALTH-MIX bruistablet gelanceerd.
Vier jaar geleden besloten we te stoppen met het gebruik van fungiciden, uniek in de wereld van Buxus kwekerijen!

DRONE VIDEO VAN DE TOPBUXUS STRATEGIE OP ONS TEST VELD

TOPBUXUS professional products

Gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor gebruik in privétuinen.

Onze complete kwekerij-strategie is vertaald naar producten beschikbaar voor alle Buxus fans: Kwekerijen, tuinarchitecten, hoveniers, kasteeltuinen, begraafplaatsen, openbaar groenvoorzieners, consumenten, enzovoorts.

Allen hebben de TOPBUXUS strategie omarmd.

Onze lijfspreuk: GENIET (WEER) VAN UW BUXUS !